Oké, je mobiel abonnement loopt binnenkort af maar je mobiel is nog goed genoeg en nog niet aan vervanging toe. Dat wordt een sim only dus. Maar welke? Tijd om het actuele aanbod van abonnementen te vergelijken want je hebt het gevoel dat je abonnement goedkoper kan of wellicht is je bundel niet meer toereikend. Zijn er op dit moment sim only acties of goedkope sim only aanbiedingen? Kortom, hoe vind ik het goedkoopste sim only abonnement dat mijn huidige bel- en internetverbruik past?

Sim only abonnementen vergelijken

Natuurlijk kan je site na site afgaan. Van provider naar provider. Op zoek naar het goedkoopste sim only abonnement. Eenvoudiger is om een sim only vergelijker te gebruiken die op zoek gaat naar het goedkoopste abonnement. Zo’n vergelijker gaat op basis van jouw verbruik en voorkeuren op zoek naar de bundel met de laagste prijs.

Zelfde bundels maar een verschillende prijs?

Toch kunnen er tussen eenzelfde sim only abonnementen flinke prijsverschillen zitten en loont het om goed te vergelijken. Eenzelfde abonnementsbundel kan bij Ben goedkoper zijn dan bij T-Mobile. Wat is daarvoor de reden? Het kan met service te maken hebben of gewoon met merkpositionering. Bij bepaalde providers moet je betalen voor een vervangende simkaart en bij andere aanbieders niet. En KPN en Vodafone hebben toch een andere merkimago dan Simpel. Sommige providers investeren ruim in hun merkimago en dat zie je terug in hun abonnementsprijzen.

Sim only provider of webshop

Er zijn twee verschillende sim only aanbieders: de telecom provider die sim only abonnementen aanbiedt en de tussenverkoper, een webshop, zoals GSMweb.nl of Mobiel.nl. Zo’n webshop biedt sim only abonnementen aan namens de provider. Welke van de twee is dan goedkoper vraag je jezelf misschien af? De webshop biedt altijd dezelfde sim only abonnementen aan voor dezelfde prijs. Echter kan een webshop zo nu en dan een speciale aanbieding hebben in de vorm van bijvoorbeeld een cashback.